Nieuws

Vereniging De Sparta Supporter
Vereniging De Sparta Supporter
UITWEDSTRIJDEN ZONDER COR SLUIMER

Afgelopen zondag ging Cor Sluimer voor het laatst mee naar een uitwedstrijd van zijn geliefde Sparta. Decennialang reisde hij de rood-witte trots van Rotterdam achterna, maar met het klimmen der jaren -Cor hoopt in maart 88 te worden- voelen de trappen in de diverse uitvakken steeds steiler en de reizen op zo'n dag steeds langer en vermoeiender.

Cor weet zich niet meer alles feitelijk te herinneren, maar een aantal feiten en cijfers konden we hem ontfutselen en willen we graag met jullie delen. Zo wist hij zich te herinneren dat hij aanwezig was bij de laatste en beslissende wedstrijd om promotie/degradatie op 8 mei 1949 (!) in Zaandam: ZFC-Sparta 0-1. Met steun van enkele duizenden Rotterdammers bleef Sparta die dag behouden voor de Eerste Klasse. Cor is van 13-03-1932 en was op dat moment 17 jaar jong. Exacte cijfers ontbreken uiteraard, maar een snelle rekensom leert dat hij tussen de pakweg 1.000 en 1.300 uitwedstrijden moet hebben bezocht. Ontzagwekkende cijfers, die diep respect verdienen.

Daarnaast heeft Cor sinds 1953 een seizoenkaart, maar ver daarvoor kwam hij al op jonge leeftijd bij Sparta. Van de club ontving hij al het Delftsblauwe bord, van de SV het predikaat Lid van Verdienste. Niet in de laatste plaats door zijn jarenlange inzet als vrijwilliger.

Cor werd afgelopen zondag op weg naar Ajax-uit in het zonnetje gezet door Ad Borstlap en Peter van der Zwan, met mooie woorden en de garantie dat hij ten alle tijden aan kan kloppen als hij toch een uitwedstrijd wil bezoeken. Voor nu gaat de pet diep af voor een oer-Spartaan, die we hopelijk nog jarenlang op Het Kasteel mogen aanschouwen.
Vereniging De Sparta Supporter
Vereniging De Sparta Supporter
Voor de komende 3 thuiswedstrijden zijn in totaal (!) nog maar zo'n 250 kaarten te koop. In totaal! 🙏🔴⚪
Ook de uitwedstrijd bij FC Twente loopt reeds in de verkoop, check www.spartakaartje.nl of ga naar de fanshop.
Vereniging De Sparta Supporter
Vereniging De Sparta Supporter
Hé, daar is Woutje weer!

De wedstrijden zijn voor Sparta-icoon Wout Holverda dan niet of nauwelijks meer haalbaar om te bezoeken, vandaag was hij samen met mede-Spartaan Gijs van Oosten op de eerste training van het jaar.
En hij genoot! Trainer en spelers wilden maar wat graag op de foto met hem. Dank voor de foto's Gijs, en het vervoeren van Wout! 🙏🔴⚪
Vereniging De Sparta Supporter
Vereniging De Sparta Supporter
ZATERDAG CONDOLEANCEREGISTER RIDDERZAAL

Morgen, zaterdag 28 december, is er tussen 10:00 en 14:00 uur gelegenheid om het condoleanceregister voor Jules Deelder te tekenen in de Ridderzaal aan de Kasteelzijde.
Vereniging De Sparta Supporter
Vereniging De Sparta Supporter
EEN KERSTIG KASTEELNIEUWS OP DE MAT

Vandaag of morgen ploft een kersverse KasteelNieuws op de deurmat bij alle leden van de supportersvereniging. Met op de cover Louis van Gaal, en niet zonder reden. Een openhartig interview met hem is te lezen in KN, iets waar we best trots op zijn. Ook Jerzy Livramento van Broederliefde komt aan het woord over zijn cluppie, en jeugdtrainer Paul Simonis. De rubriek Sparta Babe is weer terug en er zijn gastcolumns van Derek Otte en Barbara van Hattem. Vaste medewerkers Frank, René, Nancy, Theo, Leo en Gerald klommen ook weer in de pen, en Rick maakte weer een fraai supportersinterview. Daarnaast een In Memoriam voor Pim Verbeek en het eerste voorwoord van de nieuwe voorzitter Peter. Gecompleteerd door trouwe én nieuwe adverteerders, door wie al het bovenstaande mede mogelijk wordt gemaakt.

Ook in 2020 gaan we met veel plezier en (Sparta-)liefde KasteelNieuws voor je verzorgen. Namens alle medewerkers fijne en liefdevolle feestdagen gewenst! 🌲🔴⚪❤

Comments are closed.